Снимка pexels.comИндонезийските власти издирват над 250 затворници, избягали от затвор в

...
Снимка pexels.comИндонезийските власти издирват над 250 затворници, избягали от затвор в
Коментари Харесай

Масово бягство от затвора! Издирват 250 затворници

Снимка pexels.com

Индонезийските управляващи търсят над 250 пандизчии, избягали от затвор в провинция Западна Папуа, съобщи БГНЕС. Масовото бягство от пандиза се случи в понеделник, когато протестиращи излязоха на улиците в няколко града, блокирайки пътища и подпалвайки здания, в това число и пандиза.

Безредиците бяха провокирани от задържането на папуаски студенти в град Сурабая поради обвинявания, че са се отнесли с пренебрежение към индонезийското знаме.

Полицейски подкрепления бяха изпратени в Папуа още преди плануваните митинги. Хиляди папуаси излязоха по улиците на градове, в това число Соронг, Маноквари и Джаяпура.

" Затворът в Соронг беше запален, а по пандизчиите бяха хвърляни камъни. 258 пандизчии избягаха и единствено петима от тях се върнаха до тази заран ", съобщи представителят на правосъдното министерство Марлиен Ланде и посочи, че няколко охранители и чиновници са ранени, до момента в който са се опитвали да спрат бягството.

Папуа е някогашна холандска колония. Тя се разгласи за самостоятелна през 1961 година, само че по-голямата й западна съседка по-късно пое контрол върху нея. Сепаратистките придвижвания не престават активността си и до ден сегашен и към индонезийските управляващи се насочат обвинявания в нарушение на човешките права в района.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР